18:00

Sätra SK MH1

Referat: Stureby SK 1 - Sätra SK MH1

Inför dagens match mot fullpoängaren Sätra låg fokus på att verkligen spela vårt eget spel och låta bollen gå snabbt på ett och två tillslag för att inte hamna i en ren fysisk kamp som i gårdagens match mot Älvsjö.

Redan från start tog Sturpens grymma tjejer tag i spelet och tryckte tillbaka gästerna rejält. Lite för bråttom i djupled dock in inledningen och många bollar rann iväg i det blöta konstgräset. Spelövertaget gav dock utdelning och 1-0 kom helt logiskt på ett tungt skott utifrån. Matchen blev också lite sönderryckt av stundtals rätt fult spel och extremt många frisparkar. All kredd till domaren som gjorde vad han kunde för att stävja alla ojustheter, inklusive plockade upp korten. Innan paus kom också tvåan och matchen kändes rätt stängd, då vi precis som tidigare matcher stängde ner alla former av anfallsförsök redan högt upp upp i banan.

I paus pratade vi om att alla, spelare och ledare inkluderade skulle lägga minimalt fokus på motståndare och domare och istället utdela det ultimata straffet: snabbt spel och målgörande. Sagt och gjort: andra halvlek var rent fotbollgodis när vi spelade ut serietvåan Sätra fullständigt och också bjöd på några underbara fotbollsmål. Konkurrensen om årets mål är redan stenhård, men att plocka ner ett inlägg på bröstet för att därefter jonglera två gånger och sätta en volley i nättaket är helt klart en het kandidat.

Vi summerar 6-0 och en full poäng (15) på en målskillnad med 22-0 i högsta serien efter fem omgångar, viket såklart är riktigt grymt. Härligt också med lördagsmatch och många lokala supportrar på plats och också en rejäl Sturpen-flagga. Vi gissar att samtliga njöt fullt och gärna kommer tillbaka. Nu tar vi speluppehåll som serieledare ända till 20 maj då en riktigt tuff match mot duktiga Nacka FC väntar. Fram till dess switcahr vi lite fokus till 11-manna och roliga utmaningar i form av riktigt bra motstånd och äldre spelare.

Ni är bara bäst tjejer, och fotboll kan vara otroligt roligt. Forza Sturpen!